p:
0-1-2-3-4-5-6-7
Home
Personal
Railtracking
Enschede-Gronau
Enschede Noord -
Boekelo -
Hengelo
Enschede Zuid -
Leeuwarden -
Hellendoorn -
Goor - Neede -
Zoutkamp -
Maastricht -
Winterswijk -
Winterswijk -
Bocholt - Borken
Quakenbrück -
BW Rheine
Rheine -
Burgsteinfurt -
Hochneukirch -
Jülich -
Ruwertalbahn
Hunsrückbahn
Leeuwarder
Franeker - Arum
Einde Dokkumer
BW Oebisfelde
Oebisfelde -
Salzwedel -
Badel -
Abandoned
Grootse Plannen
Other

Omdat de drukke A35 oversteken mij niet zo'n goed idee leek moest ik een eind omlopen en kruiste ik aan de andere kant eerst de voormalige spoorlijn naar Hengelo. De spoordam van deze is nog goed te herkennen, maar volledig begroeid met bomen. De weg loopt hier door de spoordam, in tegenstelling tot de kruising met het spoor richting enschede een eindje verderop, waar de weg nog een duidelijke bult vertoont.


Hobbel in de weg

Hier loopt ook een grindpad overheen, wat ik natuurlijk gevolgd heb. Het grindpad loopt dood tegen de bruggehoofden van een voormalige brug over een stroompje.


Een ietwat wazige foto van de bruggehoofden (bruin grijzig), het beekje (donkerbruin), een bordje (bruinachig) met omgeving (bruin en geelig). Weer een nadeel van in de winter foto's maken.

Even voorbij het brugje begint het spoor zelf weer, als deel van de museumbaan Boekelo-Haaksbergen. Opvallend is dat de dwarsliggers hier bestaan uit twee betonnen delen, verbonden met een ijzeren staaf als afstandhouder. Ik denk dat dit her-aangelegd spoor is ten behoeve van de museumbaan. Op het spoor liggen bergen oude, deels weggerotte bielzen. Na een stukje doorlopen kwam ik een rij verroeste wielstellen, oude waggons en een volledig uitgeklede lok tegen die staan te wachten op restauratie of sloop.


Roest en algen


Veel meer dan het frame is van deze lok niet over

 

 

Previous PageNext Page

Creative Commons License