p:
0-1-2-3-4-5-6-7-8
Home
Personal
Railtracking
Enschede-Gronau
Enschede Noord -
Enschede Zuid -
Leeuwarden -
Hellendoorn -
Goor - Neede -
Zoutkamp -
Maastricht -
Lanaken
Winterswijk -
Winterswijk -
Bocholt - Borken
Quakenbrück -
BW Rheine
Rheine -
Burgsteinfurt -
Hochneukirch -
Jülich -
Ruwertalbahn
Hunsrückbahn
Leeuwarder
Franeker - Arum
Einde Dokkumer
BW Oebisfelde
Oebisfelde -
Salzwedel -
Badel -
Abandoned
Grootse Plannen
Other


Viaduct, grens, fabrieksaansluiting en brug over sluis.
We moesten een eindje omfietsen omdat de weg het spoor hier niet meer volgt. We vinden het spoor weer bij het viaduct over de Brusselse Weg.

Het viaduct is later uitgebreid met betonnen fietstunneltjes aan weerszijden. Het was hier zo druk dat het niet meeviel de weg over te steken. Ik vraag me nu af hoe het me gelukt is geen auto's op de foto te krijgen.

Bovenop. Hier waren we duidelijk niet gewenst, gezien een op slot zittend hek en een niet meer leesbaar bordje waar vast ooit "geen toegang" op gestaan heeft.

Even verderop weer zo'n grote brug over een landweggetje.
We volgden het spoor een tijdje tot het pad ophield. Het spoor zelf bleek hier begaanbaar genoeg om met de fiets over het spoor tot de volgende spoorwegovergang te komen. Het waait hier stevig. Niet zo vreemd gezien de volgende dag de zwaarste storm sinds 12 jaar zou waaien. Nog geluk gehad gezien die dag het hele treinverkeer zou stilvallen terwijl ik deze dag met heen en weer reizen naar Maastricht 7 en 1/2 uur in de trein zat.

Dit lijkt me meer een typische spoorwegkruising voor een landweggetje. De grens moet hier direct links van de weg liggen, dus dat Belgische andreaskruis staat eigenlijk in Nederland.
Even verderop is een stuk spoor opgebroken en een weg dwars door de spoordijk gelegd. In de bosjes is nog net een stootblok van de fabrieksaansluiting van deze Sappi vestiging (?) te zien. We fietsen weer een eindje om om de volgende brug te bekijken. De fietsen meteen maar in het gras gelegd gezien ze toch toch steeds omwaaiden.


Weer een interessante situatie, de brug ligt namelijk over de sluis in het Kanaal Briegden-Neerharen.


Deze sluis heeft een indrukwekkend verval van vele meters.
Previous PageNext Page

Creative Commons License