p:
0-1-2-3-4-5-6-7-8-9
Home
Personal
Railtracking
Enschede-Gronau
Enschede Noord -
Enschede Zuid -
Leeuwarden -
Anjum
Hellendoorn -
Goor - Neede -
Zoutkamp -
Maastricht -
Winterswijk -
Winterswijk -
Bocholt - Borken
Quakenbrück -
BW Rheine
Rheine -
Burgsteinfurt -
Hochneukirch -
Jülich -
Ruwertalbahn
Hunsrückbahn
Leeuwarder
Franeker - Arum
Einde Dokkumer
BW Oebisfelde
Oebisfelde -
Salzwedel -
Badel -
Abandoned
Grootse Plannen
Other

Het schelpenpad loopt door tot aan de Medwerterwei waarbij de spoorbrug over de Holwerdervaart in gebruik is als fietsbrug. Zelfs de stalen liggers zijn er nog.


Spoorbrug over de Holwerdervaart.


Tussen Holwerd en Blija

Van de spoorwegovergang van de Horneweg richting Blija is niets meer te zien, maar in de Hoge Dijk is nog wel een heuvel te zien.


Hobbel in de niet zo hoge Hoge Dijk.

Ook de Farrewei heeft een behoorlijke bult, en wie daar even in de berm zoekt vindt daar ook nog een restant van een duiker van gele baksteen. Een schelpenweg loopt hier naar het stationsgebouw. Aan dit pad staat een jeugdsoos? genaamd 'It Spoarke'. Het stationsgebouw zelf lijkt nog bijna in originele staat, er is alleen een flinke loods tegenaan gebouwd. Toen vond ik het wel weer genoeg geweest en ben op huis aan gegaan.


'T Spoarke (Het Spoortje) in Blija


Station Blija, de naam staat nog (of weer) op de gevel. Er is wel een grote betonnen loods tegenaan gebouwd. Links, net niet op de foto, staat een grote bruinkleurige blikken loods die later vanuit Ferwerd een handig richtpunt bleek.

09-09-01 Blija - Stiens (auto)
Met afwisselend regenbuien en zonneschijn plus een stormachtige wind (diverse schepen op de Noordzee kwamen deze dag in problemen) de zoektocht maar weer eens voortgezet. Na Blija zit in de Vogelzangsterweg nog een flinke bult en ligt op de spoordijk een pad een heel eind het land in. Ik heb dit het hele eind gelopen, maar had geen zin om door te lopen naar de Rijpster vaart, hoewel dit bij nader inzien op de kaart niet zoveel verder was. Er was in elk geval op het zicht niks te zien van brugrestanten.
In Ferwerd ligt in oostelijke richting een schelpenpad dat het de spoordijk enigzins lijkt te volgen al slingert het wel veel en zat ik een tijdje te twijfelen. Het eind van het pad blijkt echter recht richting station Blija te lopen (herkenbaar aan de bruine loods). Bovendien ligt aan het eind van het pad nog een restant van een brug over een nu schijnbaar niet meer zo belangrijke sloot.


Op de foto niet meer dan een pixel groot, maar in het echt met het blote oog duidelijk te zien is de bruine loods naast station Blija die exact in het verlengde van dit pad ligt.


Deze met kroos begroeide sloot lijkt ooit nog de beschikking te hebben gehad over een brug, gezien het restant aan de linkerkant.

Nog steeds in Ferwerd, kijkend in de richting van Leeuwarden. Het spoor zal hier ongeveer gelopen hebben

 

Previous PageNext Page

Creative Commons License