p:
0-1-2-3-4-5-6-7-8-9
Home
Personal
Railtracking
Enschede-Gronau
Enschede Noord -
Enschede Zuid -
Leeuwarden -
Anjum
Hellendoorn -
Goor - Neede -
Zoutkamp -
Maastricht -
Winterswijk -
Winterswijk -
Bocholt - Borken
Quakenbrück -
BW Rheine
Rheine -
Burgsteinfurt -
Hochneukirch -
Jülich -
Ruwertalbahn
Hunsrückbahn
Leeuwarder
Franeker - Arum
Einde Dokkumer
BW Oebisfelde
Oebisfelde -
Salzwedel -
Badel -
Abandoned
Grootse Plannen
Other

In Westelijke richting is het spoor gemakkelijker te volgen, er ligt namelijk een flink hoge spoordijk met een schelpenpad er bovenop. Een trapje omlaag naar de ijsbaan is gemaakt van bielzen. De spoordijk loopt nog door tot complete spoorbrug (zij het flink verroest) in gebruik als voetgangersbrug. Daarna verdwijnt het spoor weer.


Roest zacht, brug bij Ferwerd. Ik kon hier bijna tegen de wind aanleunen, toen ik de foto nam.

In Marrum is het spoor weer eenvoudig op te pakken en loopt over het terrein van een loon/vervoersbedrijf. Ook het stationsgebouw staat er nog, zij het in niet al te beste staat. Het laaste gebruik was kennelijk als piano-winkel, er staat in blauwe letters Piano's op de gevel, maar alle ramen en deuren zijn aan de voorkant zijn nu dichtgetimmerd. Ook het naaststaande woninkje blijkt leeg te staan, al is het in betere staat. De perronkeerwand is er nog.


Piano's staat er op de gevel. Het lijkt alsof er nog iets van een patroon in de dakpannen is overgebleven.


Aam deze kant is kennelijk ooit wat aangebouwd, maar veel later ook weer afgebroken. Ook aan de andere kant van het station zijn de nodige sporen van aanbouwen (landbouwschool) te herkennen.

De ramen aan de achterkant bleken niet dichtgetimmerd, er was zelfs iemand zo "vriendelijk" geweest een raam te vernielen zodat ik binnen kon kijken. Binnen bleek het, op één plek na, droog. Ik heb enkele foto's genomen en ben behoorlijk verbaasd over hoe goed die gelukt zijn gezien het nogal donker was door de dichtgetimmerde ramen. Ik liep ook bijna door het glas van wat ooit het loket geweest is, ware het niet dat ik net op tijd het LEDje van mijn fototoestel weerspiegeld zag worden.


Beetje typische muurkleur. Wanneer was groen in de mode?


Jup, dat glas liep ik bijna tegenaan (van de andere kant dan). Het gebouw lekt zo te zien toch meer dan ik dacht.

Apart is de ruimte die kennelijk ooit als klaslokaal gebruikt is. Een restant van een schoolbord-mechanisme aan de muur, de tekst "biologie" op de deur, een plank met een hele reeks stopcontacten langs de muur (voor expirimentele apparatuur?) zijn redelijke aanwijzingen daarvoor. De naar binnengroeiende klimop maakte het plaatje compleet. Een later gevonden foto (http://www1.tip.nl/~t052971/ns_nfls/marrum_westernijkerk.htm) van rond 1960 bewijst dit, het blijkt een restant van de Christelijke Landbouwschool.


Natuur wint terrein


De geiser hangt er wat bloot bij en van de achterdeur is het raam stuk. Hier vond ik een krant uit 1983.

 

Previous PageNext Page

Creative Commons License