p:
0-1-2-3-4-5-6-7-8-9
Home
Personal
Railtracking
Enschede-Gronau
Enschede Noord -
Enschede Zuid -
Leeuwarden -
Anjum
Hellendoorn -
Goor - Neede -
Zoutkamp -
Maastricht -
Winterswijk -
Winterswijk -
Bocholt - Borken
Quakenbrück -
BW Rheine
Rheine -
Burgsteinfurt -
Hochneukirch -
Jülich -
Ruwertalbahn
Hunsrückbahn
Leeuwarder
Franeker - Arum
Einde Dokkumer
BW Oebisfelde
Oebisfelde -
Salzwedel -
Badel -
Abandoned
Grootse Plannen
Other

De 2 wc's en 1 douche zijn smeriger dan die bij mij op de flat (en dat is smerig), bovendien was het wc-papier op. :-) Verder vond ik op de benedenverdieping nog een krant en twee videoblaadjes uit 1983 (!).
Via een wankele trap naar een redelijk betrouwbaar aanvoelende bovenverdieping. Het dak lijkt nog redelijk waterdicht, maar verder viel hier niet zoveel te beleven.


Gaaf spinneweb op de achterste kastdeur.


Waarschijnlijk geldt voor alle NFLS-stations dat aan de kant van het grote raam de zolder betimmerd is...


...en de kant van het kleine ronde raam de zolder gewoon kaal is.

Ik ben blij dat er nog maar weinig vernield lijkt. Maar hopen dat dat zo blijft.


Update 2006: Het stationsgebouw is compleet gerestaureerd, het wacht nu alleen nog op een nieuwe gebruiker.


7 april 2006: het gerestaureerde station

Op naar Hallum. In de Botniaweg weer de bekende bult. Van een brug over de Herenwegstervaart kon ik vanaf de weg niks zien en ik had geen zin in een wandeling door nat akkerland. De kaart laat echter een behoorlijke knik in de vaart zien. Bij Hallum raakt de spoordijk de Ljouwerterdyk bijna. Van een station is hier niks te vinden, het spoor loopt vlak langs een loods die volgens een oude foto die ik later vond tegen het stationsgebouw aan gebouwd was.


Loods bij Hallum. Met behulp van onderstaande foto is uit te vinden waar het stationsgebouw gestaan heeft

Aardige verrassing toen ik later deze foto zag. Die loods ziet er bekend uit!. (Foto gestolen van Wytze H. Wijbenga's site, hier is ook een grotere versie te vinden van deze foto)

 Aan het eind van een nogal brede spoordijk voorbij bergen aarde, puin en schapen is nog een helft van een brug te vinden (negeer hiervoor een 'verboden toegang' bordje).


Maar één bruggehoofd in Hallum, de andere helft staat in Hijum. Lange brug. :-) Verder nog enige vliegbeesten op de foto.

Het stationsgebouwtje van Hijum staat er nog, er staat zelfs een bordje bij met tekst en uitleg. Ook staat er een bordje tbv een of andere 'literatuurroute' met een stuk uit een boek dat het station noemt. Over de spoordijk ligt ook hier een schelpenpad in de richting van Hallum. Dit eindigd op weer een halve brug, dit keer met hekje en bankje. Op de terugweg naar de auto werd ik verrast door een 'verfrissend' stortbuitje.


Een stuk spoorstaaf als oude kilometerpaal. (N.B. deze foto is 'speels scheef' genomen, de groeirichting van het onkruid geeft boven aan.)


Weer een enkel bruggehoofd, dit keer met hekjes en bankjePrevious PageNext Page

Creative Commons License