p:
0-1-2-3-4-5-6-7
Home
Personal
Railtracking
Enschede-Gronau
Enschede Noord -
Enschede Zuid -
Leeuwarden -
Hellendoorn -
Goor - Neede -
Zoutkamp -
Maastricht -
Winterswijk -
Winterswijk -
Bocholt
Bocholt - Borken
Quakenbrück -
BW Rheine
Rheine -
Burgsteinfurt -
Hochneukirch -
Jülich -
Ruwertalbahn
Hunsrückbahn
Leeuwarder
Franeker - Arum
Einde Dokkumer
BW Oebisfelde
Oebisfelde -
Salzwedel -
Badel -
Abandoned
Grootse Plannen
Other
Aan de andere kant van de fabriek kom ik mijn eerste "Unfallgefahr Bahnanlage" bordje van de dag tegen. Niet dat er veel is wat duidt op een 'Bahnanlage', het spoor is duidelijk al een tijd terug opgeruimd. Tot mijn verbazing liggen de rails echter nog wel in de straat bij de volgende spoorwegovergang, zij het bijna verstopt onder het asfalt. Kennelijk was opbreken en repareren van de bestrating teveel moeite.

Aan de andere kant van de glanzende silo's. De rails moeten ergens rechts gelegen hebben.
In het wegdek zitten de rails echter nog wel. Die 'Unfallgefahr' bordjes word je op den duur behoorlijk flauw van.
Vanaf hier ligt een keurig geasfalteerd fietspad langs de spoorlijn. Omdat het landschap een beetje golft wisselt de overwoekerde spoordam van hoogte. Ook bij andere spoorwegovergangen blijkt het spoor nog in het wegdek te zitten en ook staan overal de "Unfallgefahr Bahnanlage" bordjes. Opvallend is nog de zo nu en dan uit de grond stekende rijen railstaven langs de spoorlijn. Ik kan me hier geen nut bij voorstellen.

Nieuwsgierig naar wat er op de andere kant van dat witte bordje staat? Nou, ook niks. Is er kennelijk in de loop der jaren afgebladderd. Zal wel iets in de orde van "Halt für Zugfahrten" geweest zijn.

Keurig asfalt langs een strook bos wat ooit spoorlijn was.
De spoorlijn (en het fietspad) lopen nu achter een rij huizen langs. Veel huisbezitters blijken het spoor al lang geleden bij de tuin getrokken te hebben. Illegaal waarschijnlijk, want de "Unfallgefahr" bordjes doen vermoeden dat het nog steeds Deutsche Bahn bezit is.

De spoorbaan, hier direct naast het fietspad, is 'ingetuind' door aanwonenden.

De rails in het wegdek van de Vardingholter Strasse lijken zo bij die mensen hun tuin in te lopen. De rails houden echter meteen na het asfalt op.
Previous PageNext Page

Creative Commons License