p:
0-1-2-3-4-5-6-7
Home
Personal
Railtracking
Enschede-Gronau
Enschede Noord -
Enschede Zuid -
Leeuwarden -
Hellendoorn -
Goor
Goor - Neede -
Zoutkamp -
Maastricht -
Winterswijk -
Winterswijk -
Bocholt - Borken
Quakenbrück -
BW Rheine
Rheine -
Burgsteinfurt -
Hochneukirch -
Jülich -
Ruwertalbahn
Hunsrückbahn
Leeuwarder
Franeker - Arum
Einde Dokkumer
BW Oebisfelde
Oebisfelde -
Salzwedel -
Badel -
Abandoned
Grootse Plannen
Other
Op naar Goor.

Bij de kruising met de Jagersweg (bochtig weggetje midden op linker kaartje) geeft een oprit naar een huis de ligging van het spoor nog aan. Dit is ook het geval bij de Plasdijk vlak voor alweer een snelweg (N347).


Bij de Plasdijk richting Goor

Na de snelweg zijn nog wel wat perceelgrenzen in het veld te zien die duiden op de spoorweg, maar deze blijken moeilijk bereikbaar. Allemaal eigen weg en boerenerf. Gezien het toch niet zo verschrikkelijk spannend was waarschijnlijk heb ik het daarom maar laten zitten. Dan zijn we inmiddels in Goor aanbeland. Hier bij een tankstation water getankt (hmm, koud).

Zoek de verschillen. Zelfs het linker kaartje is alweer verouderd. Het groene veld in het midden is inmiddels ook volgebouwd wat het zoeken er niet gemakkelijker op maakte.


Dit is eigenlijk het enige echte spoor wat ik nog terug kon vinden in Goor. Het pad wat op het kaartje bij het woord 'sportterrein' aangegeven staat.


Hier (ergens) kruiste de spoorlijn de Patrijzenstraat...


... en hier de Kerkstraat. Op de plek waar vroeger (vermoedelijk) het station stond staat nu een Appie Hein.


Het laatste stuk van deze spoorlijn, van Goor naar Neede, heb ik al eens eerder onderzocht. Dit staat beschreven en 'befotood' in Railtracking: Goor - Neede - Haaksbergen. De eerste foto daar is vanaf precies dezelfde plek genomen als bovenstaande, maar dan in andere richting.

Previous Page

Creative Commons License