![]() |
|
De kaartjes zijn afkomstig
van classic.lokatienet.nl.
Ze zullen het wel niet op prijs stellen dat ik hier gratis reclame voor
ze maak, maar het scheelt mij een rit naar Emmen. 21-01-01 Na een paar dagen vorst heeft
de dooi toegeslagen. Het is mistig en een nachtelijk sneeuwbuitje heeft
ervoor gezorgd dat alles vervelend nat is. Niet echt geweldig weer om
te gaan spoorzoeken. Op de plek van enschede noord staat nu een fleurig gebouw van discutabele architectuur (zie vorige pagina). De loop van het spoor is nog te volgen aan de loop van de sloot. De stapels bielzen en spoorstaven zullen waarschijnlijk van nieuwe datum zijn, gezien dit ook de toegangsweg is naar het NS-emplacement. Na wat bergen modder overgeklommen te hebben loopt het spoor dood tegen een nieuw gebouw. Ook aan de andere kant van het gebouw geen spoor van het spoor, al geeft een boomwalletje aan waar het spoor ongeveer gelopen zal hebben. Na het oversteken van de tubantiasingel heb ik meer geluk. De spoordam ligt er nog, compleet met grind en is goed toegankelijk. Het loopt keurig tussen de bedrijfsgebouwen door.
Een keer denk ik spoorstaven ontdekt te hebben, maar dit blijken H-profielen, of eigenlijk aanelkaar gelaste U-profielen te zijn. Een eindje verder denk ik bielzen gevonden te hebben, maar dit blijken vierkante met beton gevulde stalen buizen te zijn.
Maar dan kom ik toch voor een echte verrassing te staan. Hoewel de eigenlijke spoorbaan opgebroken is ligt er nog een tiental meters spoor van een bedrijfsaansluiting van Hartman (tuinmeubels), compleet met een doorgang door het hek en een roldeur in een nieuw uitziende loods (zo'n blikken ding). Kennelijk is de spoorlijn minder lang geleden opgebroken dan ik dacht.
Verderop wordt mijn kweeste versperd door een imposant hekwerk van diezelfde Hartman, die hiermee meerdere bedrijfsdelen met elkaar heeft verbonden. Ook bij de voormalige overweg in de Goolkatenweg kan ik de spoordijk niet volgen door rigoreus Hartman hekwerk. De historiebewuste bewoner van een wachtershuisje (?) heeft in zijn tuinhekje een Andreaskruisje verwerkt.
![]() ![]() |