p:
0-1
Home
Personal
Railtracking
Enschede-Gronau
Enschede Noord -
Enschede Zuid -
Leeuwarden -
Hellendoorn -
Goor - Neede -
Zoutkamp -
Winsum
Maastricht -
Winterswijk -
Winterswijk -
Bocholt - Borken
Quakenbrück -
BW Rheine
Rheine -
Burgsteinfurt -
Hochneukirch -
Jülich -
Ruwertalbahn
Hunsrückbahn
Leeuwarder
Franeker - Arum
Einde Dokkumer
BW Oebisfelde
Oebisfelde -
Salzwedel -
Badel -
Abandoned
Grootse Plannen
Other
Tussen Ulrum en Leens is net als tussen Leens en Wehe-Den Hoorn niks van het spoor te vinden. Het stationsgebouw van Wehe-Den Hoorn is gesloopt, de stationsstraat heet nu W.A.Timersmastraat (volgens de website van Wehe-Den Hoorn).
Pas na Wehe-Den Hoorn wordt het weer interessanter als het spoor richting noorden afbuigt en de Mernaweg kruist. Het resultaat is een flinke bult in de weg, bijna direct gevolgt door twee bruggehoofden van rood baksteen (ik wijk hier wat af van de chronologische volgorde van vinden).


Bult in de weg bij Wehe-Den Hoorn (en te lui om uit de auto te stappen).

Richting Eenrum is in het weiland niet veel bijzonders te zien vanaf de weg en volgens de kaart. Het stationsgebouw van Eenrum bestaat niet meer, het moet volgens de website van Eenrum op de plaats gestaan hebben van de huidige turnhal. Even verderop is echter weer een fietspad op de spoordijk aangelegd die in een bocht door het Eenrumer bos loopt. Aan het eind staan nog twee bruggehoofden.

 

 

Spoorlaan en fietspad in Eenrum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roodbaksten bruggehoofden bij Eenrum

Tussen Eenrum en Winsum is volgens de kaart weinig interessants te zien, behalve bij het gehucht Ranum waar het spoor aftakte van het nog bestaande spoor naar Roodeschool. Er lijkt nog een brug en een stukje spoordijk aanwezig te zijn. Vanwege de tijd en het vochtige weer ben ik hier nog niet geweest.

#

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Previous Page

Creative Commons License