p:
0-1-2-3-4-5-6-7
Home
Personal
Railtracking
Enschede-Gronau
Enschede Noord -
Enschede Zuid -
Leeuwarden -
Hellendoorn -
Goor - Neede -
Zoutkamp -
Maastricht -
Winterswijk -
Winterswijk -
Bocholt
Bocholt - Borken
Quakenbrück -
BW Rheine
Rheine -
Burgsteinfurt -
Hochneukirch -
Jülich -
Ruwertalbahn
Hunsrückbahn
Leeuwarder
Franeker - Arum
Einde Dokkumer
BW Oebisfelde
Oebisfelde -
Salzwedel -
Badel -
Abandoned
Grootse Plannen
Other
Een stationsgebouw heeft Bocholt niet meer. Een dieseltreintje, dat een 1-uursverbinding onderhoudt, komt net binnengekachelt als ik foto's aan het maken ben. Kennelijk was er ook ooit een eilandperron, het tunneltje hierheen is nu aan de ene kant afgesloten met een soort kooi en aan de andere kant heeft men er een of andere bak overheen geplaatst.

Station Bocholt

Deur zat, niet geheel onverwacht, op slot.

De goederenloods staat er nog wel, al wordt hij duidelijk niet meer (regelmatig) gebruikt.
Aan de andere kant van het station takt nog een spoorlijn af, tegenwoordig een industrieaansluiting maar vroeger liep dit door naar Isselburg en Empel. Deze heb ik nog even van dichterbij bekeken. Kennelijk wordt het nog wel gebruikt, de prut en sneeuw was recentelijk nog uit het spoor bij een spoorwegovergang gereden. Het orginele plan was om deze spoorlijn vandaag te gaan volgen, maar nu ik de spoorbaan naar Borken ontdekt heb besluit ik die daarvoor inplaats te gaan nazoeken.


In de verte de aansluiting richting Isselburg. De trekdraden, armseinen en bemande post T maken het allemaal wel weer lekker romantisch.

Bocholt is vrij rijk aan fabrieksschoorstenen. Alle schoorstenen die ik zie zoek ik op, hopend op een oud vervallen fabriekscomplex. 'Helaas' zijn de fabrieken allemaal nog in bedrijf. (Op 1 na dan, een textielmuseum, dat er echter zo nieuw uitziet dat het of net gebouwd is of op een verschrikkelijke manier gerestaureerd. Blinkend schoon, vers in de verf, sneeuwwitte voegen, met een restaurantje en gezellige terrasjes voor bezoekers.)
Terwijl ik toch al niet zoveel tijd heb om Bocholt te doorzoeken moet ik ook nog een band plakken. Een stukje glas bleek de boosdoener.

Het vervolg van dit spannende verhaal kun je lezen in Bocholt - Borken

#

 
 
Previous Page

Creative Commons License