p:
0-1-2-3-4-5-6-7
Home
Personal
Railtracking
Enschede-Gronau
Enschede Noord -
Enschede Zuid -
Leeuwarden -
Hellendoorn -
Goor - Neede -
Zoutkamp -
Maastricht -
Winterswijk -
Borken
Winterswijk -
Bocholt - Borken
Quakenbrück -
BW Rheine
Rheine -
Burgsteinfurt -
Hochneukirch -
Jülich -
Ruwertalbahn
Hunsrückbahn
Leeuwarder
Franeker - Arum
Einde Dokkumer
BW Oebisfelde
Oebisfelde -
Salzwedel -
Badel -
Abandoned
Grootse Plannen
Other
Hierna nog een rondje gemaakt rond en over het oude rangeerterrein bij het station. Tussen de bomen zijn nog veel sporen terug te vinden, zelfs nog een engelse wissel, al is er ook al veel opgeruimd. Het GOLS station staat er ook nog, tegenwoordig museum, is echter maar een paar dagen per jaar open.


...en droog.


Station Winterswijk GOLS

Het spoorbos

Forse berk beschermd door stootjuk.

"Berken" wissel. Hier was vroeger de aansluiting naar Aalten/Doetinchem. Er het spoor van deze aansluiting ligt nog langs de weg. De aansluiting is later, na sluiting van het GOLS station, naar het noorden verplaatst op de plek waar de spoorlijn uit Bocholt aankwam.
Na een uurtje rondgekeken te hebben was ik ondanks plu en regenbroek behoorlijk nat, maar wat ik erger vond was dat mijn fototoestel ook aardig nattigheid begon te voelen. Ik besloot dat het met dit weer geen doen was om nog helemaal naar Borken en Bocholt te fietsen, dus ben ik na 2 dure mokken koffie en een sausijzenbroodje in de stationsrestauratie maar weer terug naar huis gegaan.

Een blik op de regenradar thuis bewees dat dat besluit juist was, een ononderbroken regengebied over bijna heel nederland, zonder zicht op verbetering.

Zondag 29-12-02

Iets betere voorspelling, maar nu zaten de spoorwegen mij tegen. Geen treinverkeer tussen Enschede en Hengelo vanwege een ongeval, dus ik moest naar Hengelo fietsen waardoor ik mijn aansluiting richting Zutphen miste. Volgende trein een uur later. Op Zutphen bleek het Lint treintje van de Syntus technische problemen te hebben waardoor deze niet reed. De volgende vertrok een uur later. Dus twee uur later dan gepland in Winterswijk.

Het rangeerterrein had ik al een week eerder onderzocht dus vlug op weg richting Borken.

 


Tegenwoordig spoorlijn naar Doetinchem, bij de Wooldseweg. De spoorlijn richting Borken en Bocholt ging hier rechtdoor.
 
Previous PageNext Page

Creative Commons License