p:
0-1-2-3-4-5-6-7
Home
Personal
Railtracking
Enschede-Gronau
Enschede Noord -
Enschede Zuid -
Leeuwarden -
Hellendoorn -
Goor - Neede -
Zoutkamp -
Maastricht -
Winterswijk -
Borken
Winterswijk -
Bocholt - Borken
Quakenbrück -
BW Rheine
Rheine -
Burgsteinfurt -
Hochneukirch -
Jülich -
Ruwertalbahn
Hunsrückbahn
Leeuwarder
Franeker - Arum
Einde Dokkumer
BW Oebisfelde
Oebisfelde -
Salzwedel -
Badel -
Abandoned
Grootse Plannen
Other
De oude spoordijk is eerst een grasveldje en even verder tot de rondweg sterk begroeid met bomen. Het fietspad naast het spoor duikt door een tunneltje onder de rondweg door en blijft dan de spoorweg volgen. Deze is hier minder sterk begroeid. Hier haal ik voor de eerste keer een wandelend ouder echtpaar in.

Direct na de rondweg. Het spoor lag links achter het hekje.
We komen nu op het punt waar de spoorlijnen richting Borken en Bocholt zich splitsen. Dit punt is nu een wat verwilderd grasveldje.

Direct na de splitsing. Van de spoorlijn naar Borken zit nog een aardige bult in het weggetje. Let ook op de paaltjes in de berm, dit zijn oude stalen dwarsliggers.
De spoorlijn richting Bocholt gaat verder als onverharde weg. Van de spoorlijn richting Borken schijnen nog niet zo lang geleden de sporen te zijn weggehaald. Het is nu in het bezit van Geldersch Landschap als natuurgebied "Borkense Baan".

De Borkense Baan is op dit punt een goed begaanbaar grasveld.
De visvijver rechts is ontstaan bij de aanleg van de spoorlijnen. Later is er een pompgebouw bij geplaatst met een leiding naar het depot voor voedingswater voor de stoomlocomotieven. (Peter Barink)
Ik volg de Bochelter baan nog even, beide spoorlijnen lopen hier schuin uitelkaar dus onderzoek ik beide spoorlijnen even tegelijkertijd, en haal het echtpaar weer in die mij bij het foto's maken voorbijgestreefd waren. Van de brug over de Slinge in de Borkense baan zijn alleen de beide betonnen bruggehoofden en de brug voor het schouwpad liggen er nog, de brug zelf is verdwenen. De brug lijkt niet erg oud dus wellicht is hij ooit een keer vervangen. Hier kan ik een wandelende familie helpen met mijn geprinte topografische kaartjes.

Brug over de Boven Slinge
Verder fietsend maak ik nog wat foto's van wachthuisjes aan de Bocholter baan (zie Winterswijk - Bocholt), haal het ouder echtpaar weer in voor ik dwars oversteek naar de Borkense baan en om deze definitief te blijven volgen. Twee keer achterelkaar verfiets ik me waardoor ik met een omweg de Borkense baan weer terugvind. Deze is hier een vrij hoge dam in het landschap. Ik vraag me af wat die mensen denken als ik het echtpaar voor de laatste keer inhaal.
Previous PageNext Page

Creative Commons License