p:
0-1-2-3-4-5-6-7-8-9-10
Home
Personal
Railtracking
Enschede-Gronau
Enschede Noord -
Enschede Zuid -
Leeuwarden -
Hellendoorn -
Goor - Neede -
Zoutkamp -
Maastricht -
Winterswijk -
Winterswijk -
Bocholt - Borken
Quakenbrück -
BW Rheine
Rheine -
Burgsteinfurt -
Hochneukirch -
Jülich -
Ruwertalbahn
Hunsrückbahn
Leeuwarder
Franeker - Arum
Einde Dokkumer
BW Oebisfelde
Oebisfelde -
Salzwedel -
Badel -
Abandoned
Grootse Plannen
Other


Zondag 22 oktober 2000
Dit keer was het prima weer. Stralende zon, geen wolkje aan de lucht en vrij warm voor oktober. Fiets bij de Euregioweg in de bosjes geparkeerd (vreselijke naam trouwens, Euregioweg). Terwijl ik dat deed zag ik even verderop richting Gronau een man op het spoor. Hij liep veel te bukken alsof hij wat zocht. Plantjeszoeker was mijn eerste gedachte, maar het kan ook zijn dat hij gewoon wat kwijt was. Omdat ik geen zin had in sociale contacten even op de fietsbrug gewacht en daarna over het fietspad de man voorbij gelopen.

Bart Peters: "Op de plek waar je de 'plantjeszoeker' tegen kwam, zag ik in 1998 ook al iemand rondlopen die niet aan het wandelen was. Bovendien viel me daar op dat spoor daar met snoeiwerk vrij was gehouden van de braamstruiken. Een tuinier zonder eigen tuin?"


Vlak voor het punt waar de weg een haakse bocht maakt het spoor op geklommen. Het spoor ligt hier ongeveer op straatniveau. De bielzen waren weer spekglad met aan beide zijden van het spoor dichte begroeiing.
Het spoor even voor de Slankweg.
Voorbij de Slankweg loopt het spoor op een +/- 3 m hoge spoordijk. Hier zijn de bomen aan de kant minder dicht en had de zon de bielzen gedroogd. Het liep meteen een stuk makkelijker. Aan beide kanten van de spoordijk loopt een pad, maar dat kun je vanaf het spoor niet zien.

Ergens tussen Enschede en Glanerbrug
Bij Glanerbrug liggen de bielzen soms meer op dan in het grind. Verzakking of misschien mensen die grind nodig hadden. Ook hebben fikkie stokers de nodige schade aangericht. Hier waren ook meer mensen op het spoor te vinden, wandelaars uit Glanerbrug neem ik aan.
Deze twee 'skeletten' is alles wat over is van wat ooit twee brommers waren

Een verzakking doordat hier een paadje het spoor kruist. Het spoor hangt hier half in de lucht.

Een flink gat midden in het spoor waar de jeugd in heeft zitten brandje stoken.Previous PageNext Page

Creative Commons License