p:
0-1-2-3-4-5-6-7-8-9-10
Home
Personal
Railtracking
Enschede-Gronau
Enschede Noord -
Enschede Zuid -
Leeuwarden -
Hellendoorn -
Goor - Neede -
Zoutkamp -
Maastricht -
Winterswijk -
Winterswijk -
Bocholt - Borken
Quakenbrück -
BW Rheine
Rheine -
Burgsteinfurt -
Hochneukirch -
Jülich -
Ruwertalbahn
Hunsrückbahn
Leeuwarder
Franeker - Arum
Einde Dokkumer
BW Oebisfelde
Oebisfelde -
Salzwedel -
Badel -
Abandoned
Grootse Plannen
Other

Bij de spoorwegovergang in de Zwarteweg is niet zoveel bijzonders te zien. Opvallend is de hoeveelheid tuinafval die op en naast het spoor gestort wordt, ook op andere plekken.

Uitgebloeide rode ... (ben niet zo'n plantenkenner) en ander tuinafval naast het spoor bij de Zwarteweg.
Bij de tweede spoorweg overgang is een braak liggend stuk grond naast het spoor te zien. Baanwachtershuisje? Halte Glanerbrug? Oude industrieaansluiting? Misschien zie ik ook wel weer dingen die er niet zijn.

Bart Peters: "Voor zover ik weet lag de halte Glanerbrug aan de zuidkant van het spoor, ook lag er ooit een zijspoortje met losweg, maar ook dat was ten zuiden van de losweg. Volgens mij stond er dus niets bijzonders op de door jou opgemerkte open plek. Wel is het zo dat ten westen van de overweg in de buurt, een tramlijn naar het noorden aftakte (over het sportpark), richting Losser."


Braakliggende stuk grond naast spoor bij Kerkstraat

Na die overgang wordt het weer bossiger en begroeider. Opvallend is dat het bevestigingsmateriaal van de spoorstaaf aan de bielzen hier een paar keer van soort wisselt. Na de brug, in Duitsland, wordt definitief overgegaan op de schroef-variant. Volgens mij is verder het hele Nederlandse deel (van Kerkstraat tot station Enschede) van de veervariant voorzien.

Poging tot het laten zien van het wisselen van het bevestigingsmateriaal. Van links naar rechts: Bout, veer, en helemaal geen bevestiging.




Previous PageNext Page

Creative Commons License