p:
0-1-2-3-4-5-6-7-8-9-10
Home
Personal
Railtracking
Enschede-Gronau
Enschede Noord -
Enschede Zuid -
Leeuwarden -
Hellendoorn -
Goor - Neede -
Zoutkamp -
Maastricht -
Winterswijk -
Winterswijk -
Bocholt - Borken
Quakenbrück -
BW Rheine
Rheine -
Burgsteinfurt -
Hochneukirch -
Jülich -
Ruwertalbahn
Hunsrückbahn
Leeuwarder
Franeker - Arum
Einde Dokkumer
BW Oebisfelde
Oebisfelde -
Salzwedel -
Badel -
Abandoned
Grootse Plannen
Other

Een paar dingen vielen me op.
- De brug ligt scheef in het spoor, terwijl de Glane toch vrij haaks het spoor lijkt te kruisen. Waarschijnlijk is de loop van de beek in het verleden anders geweest (gekanaliseerd?).
- De brug is voorbereidt voor dubbelspoor, althans zo lijkt het. Het stelsel van steunmuren maakt wat rare bochten en het feit dat de brug scheef in het spoor ligt maakt het er niet gemakkelijker op.

Bart Peters:"Als je naar de loop van de Glane kijkt, zie je dat deze van noord naar zuid toch behoorlijk in oostelijke richting verschuift ter hoogte van de spoorlijn. Blijkbaar was het makkelijker een scheve brug te maken dan de loop van de beek iets te wijzigen zodat hij de spoorlijn wel haaks zou kruisen. Volgens mij is de spoorbrug toch gewoon voor enkelspoor ontworpen, de lange muren dienen ervoor om te zorgen dat het dijklichaam niet in de beek wegzakt."

Foto in westelijke richting. Opvallend is de scheve ligging van de brug en de mogelijkheid tot verdubbeling van het spoor. Aan de leuning hangt nog een stuk prikkeldraad waarmee de brug eens afgesloten geweest is.

Foto in noordelijke richting. De zon doet vervelend bij het foto's maken. Ook hier lijkt een stuk gerepareerd. Bovendien heeft iemand er een roze 1 en 2 op geschilderd om onbekende reden.

Zelfde als vorige foto, maar nu van wat dichterbij

Nog een laaste foto met de rare loop van de steunmuren

Waarom ik zoveel foto's van de brug gemaakt heb? Omdat ik met het idee rondloop deze op mijn modelspoorbaan na te gaan bouwen.

 

Previous PageNext Page

Creative Commons License